FNORD Strona Główna FNORD
Portal Okultystyczny

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Inkwizycja, pedofilia i rewizjonizm historyczny
Autor Wiadomość
potężna sraotka 

Pomogła: 2 razy
Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-08-30, 15:31   Inkwizycja, pedofilia i rewizjonizm historyczny

Cytat:
Nie napisałam ze jesteś glupi kochany Sraosiu, to Twoja nadinterpretacja mojego pytania. Po prostu uwazam, ze ze wszystkiego da się wyciągnąc jakąś naukę. Wydajesz się uważać, że Twoja kategoryzacja na głupie/mądre, infantylne/nieinfantylne ect ect jest jakąś wyższą mądrością, która będzie pasowała każdemu bez żadnego wyjątku, ba, nawet, że jest to jedyna kategoryzacja, którą powinno się stosować, gdyż wszystko czego nie akceptujesz to ezobełkot, idiotyzm, fail. Nie neguję Twojej wiedzy, czy ścieżki jaką podążasz, jednak nie przytaknę Twojej postawie.

To ty nadinterpretujesz podciągając moje podejście do magii chaosu i pokrewnych głupot na inne sfery. Natomiast nazywanie magii chaosu ezobełkotem jest naturalną odpowiedzią na fakt, że o ile wszyscy ci posthippisowscy "myśliciele" nie wierzą w prawdziwość jakiegokolwiek paradygmatu, to są święcie przekonani o prawdziwości swojego metaparadygmatu, no kurwa rzeczywiście.

Cytat:
Nie próbuję dowieść, że jakikolwiek system religijny/filozoficzny/wstaw-sobie-co-chcesz jest niefajny z powodu wysokich wymagań. Zwróciłam uwagę na pewne absurdy, które da się znaleźć w dosłownie każdym systemie. Twoje wypowiedzi czasem przywodzą mi na myśl jednego moje znajomego, który podniecony jakimś systemem filozoficzno-magijnym zaczynał głośno opowiadać jaki to ten system nie jest wspaniały, a wszystkie inne ssą, po czym zapytany o pewne absurdalne szczegóły z danego systemu, które np. uważałam za nie do zaakceptowania, albo udawal, że nie słyszy, albo odpowiadał parafrazując "no rzeczywiście to jest troche sfailowane, ale..." - po czym wracał do glównego nurtu swojej wypowiedzi.

Ja nie uważam czystości przedmałżeńskiej za fail, a o czarownicach możesz sobie rozmawiać z osobami które nie znają historii. Chyba że jesteś świadoma tego iż wszystkie bajki o złej inkwizycji to wyłącznie bajki mające na celu między innymi usprawiedliwić terror rewolucji (anty)francuskiej? Nawiasem mówiąc te rewolucja przez trzy lata zabiła więcej ludzi niż inkwizycja przez trzysta. Procesy czarownic były dziełem świeckiego motłochu który widział w nich kozła ofiarnego. Sytuacja stara jak świat, dzisiaj na przykład kozłami ofiarnymi społecznych fobii, takimi "współczesnymi czarownicami" są pedofile, rewizjoniści historyczni, et consortes.

Cytat:
IMO seria "Świata Dysku" jest mila do czytania i ciekawe może rozwinąć elastyczność umysłu. Ale z tego co pamietam, Ty uważasz, ze taka elastycznosć jest niepotrzebna, więc nie ma o czym pisać.

Jest miła do czytania, jasne. Sranie też jest miłe, ale nikt poza sraoistami nie uznaje aktu wydalania kału za "rozwój duchowy". O jakiej elastyczności umysłu mówisz nie wiem, ale chętnie poczytam jak wyjaśniasz co jest transgresywnego w fajnych, lekkich i humorystycznych powiastkach napisanych językiem prostym jak wasze umysły.
Ostatnio zmieniony przez Doriel 2009-08-31, 11:52, w całości zmieniany 1 raz  

@Doriel 
McAdminka
Imperatorka Elfów

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-08-30, 15:50   

Cytat:
Chyba że jesteś świadoma tego iż wszystkie bajki o złej inkwizycji to wyłącznie bajki mające na celu między innymi usprawiedliwić terror rewolucji (anty)francuskiej? Nawiasem mówiąc te rewolucja przez trzy lata zabiła więcej ludzi niż inkwizycja przez trzysta. Procesy czarownic były dziełem świeckiego motłochu który widział w nich kozła ofiarnego. Sytuacja stara jak świat, dzisiaj na przykład kozłami ofiarnymi społecznych fobii, takimi "współczesnymi czarownicami" są pedofile, rewizjoniści historyczni, et consortes.

Nie wiem skąd bierzesz swoje informacje, jak możesz podziel sie swoim źródłem. Nie jestem historykiem jednak byłam na kilku prelekcjach poświęconych inkwizycji, na których wypowiadali się ludzie studiujący historię, bądz z tytułem mgr, te osoby bardzo rzetelnie się do tego przygotowywały i bardziej jestem skłonna uwierzyć im niż Tobie. Z tego co pamietam, to inkwizycja do bajek nie należy, część informacji jest może lekko przegięta, jednak sedno pozostaje. Procesy były, czesto jako samosądy (przed inkwizycją), wiec nie rozumiem czemu wkladasz to między bajki.
Ciekawe jest ze pedofili i rewolucjonistów wkładasz do tej samej szufladki. Mógłbyś wyjaśnić dlaczego?

potężna sraotka 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-08-30, 16:19   

Cytat:
Nie wiem skąd bierzesz swoje informacje, jak możesz podziel sie swoim źródłem. Nie jestem historykiem jednak byłam na kilku prelekcjach poświęconych inkwizycji, na których wypowiadali się ludzie studiujący historię, bądz z tytułem mgr, te osoby bardzo rzetelnie się do tego przygotowywały i bardziej jestem skłonna uwierzyć im niż Tobie. Z tego co pamietam, to inkwizycja do bajek nie należy, część informacji jest może lekko przegięta, jednak sedno pozostaje. Procesy były, czesto jako samosądy (przed inkwizycją), wiec nie rozumiem czemu wkladasz to między bajki.

Inkwizycja średniowieczna składała się głównie z miłych panów którzy wcale nie uważali że krew heretyków słodsza jest od miodu. Zdarzały się oczywiście sadystyczne wyjątki, które z racji swej brutalności i samowoli wcale nie cieszyły się poparciem lokalnego duchowieństwa. Potwierdza to chociażby fakt, że jedynie 5% wyroków inkwizycji zakończyło się skazaniem na śmierć - a i sporego ułamka z tych pięciu procent nie wykonywano.

Czy ja neguję istnienie inkwizycji, procesów? Nie. Jednakże była to broń Kościoła przeciwko sektom rozsadzającym jedność Europy, niestety później Kościół nie był na tyle stanowczy by powstrzymać rozprzestrzenianie się plagi reformacji. Cała reszta (masowe palenie jakichś wiejskich starych bab, etc) jest kłamstwem, a szczególnie bezczelnym kłamstwem jest twierdzenie, że jeżeli już taki samosąd miał miejsce było to wynikiem inicjatywy Kościoła i jego instytucji. Inkwizycja była niezwykle łagodna jak na tamte czasy, działała zgodnie z nowoczesnymi procedurami prawnymi - na dowód tego wystarczy powiedzieć, że wielu ludzi dobrowolnie zgłaszało się do inkwizytorów aby uniknąć dużo surowszego sądu świeckiego.

Cytat:
Ciekawe jest ze pedofili i rewolucjonistów wkładasz do tej samej szufladki. Mógłbyś wyjaśnić dlaczego?

Pisałem coś o jakichś rewolucjonistach? Może i Pratchett uczy elastyczności umysłu, ale czytania ze zrozumieniem to chyba nie bardzo :mrgreen:

@Doriel 
McAdminka
Imperatorka Elfów

Wysłany: 2009-08-30, 16:42   

potężny sraota napisał/a:
Pisałem coś o jakichś rewolucjonistach? Może i Pratchett uczy elastyczności umysłu, ale czytania ze zrozumieniem to chyba nie bardzo :mrgreen:

HAhaha. O fuck. Drugi raz dzisiaj zdarzyło mi się zle przeczytać proste słowo :D :D
Mój błąd. Chyba za duzo immunologii wywiera negatywny wpływ na mój mózg :D
Mimo poprawnego odczytania Twojej wypowiedzi nadal proszę o wytłumaczenie czemu akurat pedofile i rewizjoniści historyczni są wrzuceni przez Ciebie do jednego worka.

Inkwizycja średniowieczna składała się głównie z miłych panów którzy wcale nie uważali że krew heretyków słodsza jest od miodu. Zdarzały się oczywiście sadystyczne wyjątki, które z racji swej brutalności i samowoli wcale nie cieszyły się poparciem lokalnego duchowieństwa. Potwierdza to chociażby fakt, że jedynie 5% wyroków inkwizycji zakończyło się skazaniem na śmierć - a i sporego ułamka z tych pięciu procent nie wykonywano.

Nadal nie podałeś źródła/źródeł swoich informacji.

Inkwizycja była niezwykle łagodna jak na tamte czasy, działała zgodnie z nowoczesnymi procedurami prawnymi - na dowód tego wystarczy powiedzieć, że wielu ludzi dobrowolnie zgłaszało się do inkwizytorów aby uniknąć dużo surowszego sądu świeckiego.

Co rozumiesz pod pojęciem "łagodna jak na tamte czasy"?

potężna sraotka 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-08-30, 17:02   

Cytat:
proszę o wytłumaczenie czemu akurat pedofile i rewizjoniści historyczni są wrzuceni przez Ciebie do jednego worka.

Podałem dwa najjaskrawsze przykłady dzisiejszych "czarownic", ludzi prześladowanych i sądzonych za myślozbrodnie z pominięciem jakichkolwiek faktów i bez możliwości debaty publicznej na omawiane tematy z powodu medialnego, a więc ogólnospołecznego tabu. O zjawisku pedofilii się nie dyskutuje, przeprowadza się jednostronną nagonkę na "pedofilów", którzy w większości z pedofilią mają tyle wspólnego co dupa z czółenkiem tkackim. Sprawa z rewizjonistami historycznymi jest taka sama - HITLER BYŁ POTWOREM I NAJGORSZYM CZŁOWIEKIEM W DZIEJACH, w AUSCHWITZ GAZOWANO MILIONY ŻYDÓW, etc, etc. - nieważne czy to prawda czy nie, ale o tych tematach nie wolno publicznie rozmawiać, bo można zostać pociągniętym do odpowiedzialności karnej.

Cytat:
Co rozumiesz pod pojęciem "łagodna jak na tamte czasy"?

Łagodniejsza i bardziej rozsądna od trybunałów świeckich.

@Doriel 
McAdminka
Imperatorka Elfów

Wysłany: 2009-08-31, 11:45   

O zjawisku pedofilii się nie dyskutuje, przeprowadza się jednostronną nagonkę na "pedofilów", którzy w większości z pedofilią mają tyle wspólnego co dupa z czółenkiem tkackim.

To dlaczego oskarża się tych ludzi o pedofilie? Jeśli małe dziecko zeznaje, ze "pan dotykał go we wstydliwych miejscach" to nie jest pedofilia? Juz nie wspominając o gwałcicielach dzieci, a da się takie rzeczy bardzo prosto sprawdzić - badanie dziecka + badanie DNA. Gdy te badania wykazują ze był gwałt to jakie masz jeszcze wątpliwości?

Podałem dwa najjaskrawsze przykłady dzisiejszych "czarownic", ludzi prześladowanych i sądzonych za myślozbrodnie z pominięciem jakichkolwiek faktów i bez możliwości debaty publicznej na omawiane tematy z powodu medialnego, a więc ogólnospołecznego tabu.

Wydaje mi się ze czujesz się jakbyś zył w świecie z ksiązki "Rok 1984" o.O

Sprawa z rewizjonistami historycznymi jest taka sama - HITLER BYŁ POTWOREM I NAJGORSZYM CZŁOWIEKIEM W DZIEJACH, w AUSCHWITZ GAZOWANO MILIONY ŻYDÓW, etc, etc. - nieważne czy to prawda czy nie, ale o tych tematach nie wolno publicznie rozmawiać, bo można zostać pociągniętym do odpowiedzialności karnej.

To wg Ciebie jaka jest prawdziwa wersja historii? Ludzie którzy przezyli obozy kłamią? Relacje tysięcy to bujda? Nie jestem jak juz pisałam historykiem i wiem, ze czesto to co zdarzyło się na prawdę i to jak pamietamy to dzisiaj jest rózne, ale bez przesady. Wg Ciebie nie było obozów? Hitler był przyjacielem Żydów?

Łagodniejsza i bardziej rozsądna od trybunałów świeckich.

Nadal nie odpowiadasz na pytanie. Ja tez moge napisac, ze wg mnie dzuma jest łagodniejsza niż tyfus o.O, coś Ci to da?
Opisz co robiły trybunały świeckie, a co Inkwizycja.

potężna sraotka 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-08-31, 16:00   

Cytat:
To dlaczego oskarża się tych ludzi o pedofilie? Jeśli małe dziecko zeznaje, ze "pan dotykał go we wstydliwych miejscach" to nie jest pedofilia? Juz nie wspominając o gwałcicielach dzieci, a da się takie rzeczy bardzo prosto sprawdzić - badanie dziecka + badanie DNA. Gdy te badania wykazują ze był gwałt to jakie masz jeszcze wątpliwości?

Pedofilia nie jest karalna, bo nie kara się za schorzenia/dewiacje. Przestępstwami są pewne działania które mogą choć nie muszą być z pedofilią powiązane, jak np. produkowanie i rozpowszechnianie cp, molestowanie seksualne nieletnich, etc. Kryteria dzięki którym można zdiagnozować pedofilię:

Cytat:
A) Pojawiające się przez przynajmniej sześć miesięcy powracające, silnie podniecające fantazje seksualne, impulsy seksualne lub zachowania związane z aktywnością seksualną z osobami, które nie wkroczyły jeszcze w okres dojrzewania (poniżej 13 roku życia).
B) Fantazje, impulsy lub zachowania powodujące klinicznie znaczący dyskomfort lub upośledzenie w społecznym, zawodowym lub innym obszarze funkcjonowania.
C) Osoba ma przynajmniej 16 lat i jest co najmniej 5 lat starsza niż osoby z kryterium A). Uwaga: nie dotyczy osób w późnym okresie dorastania będących w relacji z dwunasto- lub trzynastolatkiem.

Wszystkie te "szajki" "pedofilów" zatrzymywane przez policję o których się od czasu do czasu słyszy to w ogromnej większości ludzie którzy z ciekawości mieli na dysku jakiś szemrany materiał. Policja właściwie nigdy nie dociera do ludzi którzy zajmują się produkcją takich materiałów i w ogóle cała ta wojna z "pedofilią" jest komiczna.

Cytat:
Gdy te badania wykazują ze był gwałt to jakie masz jeszcze wątpliwości?

Badania DNA nie są w stanie wykazać tego czy stosunek seksualny był gwałtem czy nie :3 Oczywiście zeznania dziecka i ew. ślady walki są w stanie to wykazać, ale co z tego jeżeli karalny jest sam stosunek, nawet obustronnie dobrowolny - nawiasem mówiąc moim zdaniem logiki w tym tyle co w paleniu czarownic właśnie ^__^

Cytat:

A mnie się wydaje że nie wiesz co przytrafiło się Irvingowi za głoszenie herezji, a wiedzę o "pedofilii" czerpiesz z Wiadomości i Faktów ^w^

Cytat:
To wg Ciebie jaka jest prawdziwa wersja historii? Ludzie którzy przezyli obozy kłamią? Relacje tysięcy to bujda? Nie jestem jak juz pisałam historykiem i wiem, ze czesto to co zdarzyło się na prawdę i to jak pamietamy to dzisiaj jest rózne, ale bez przesady. Wg Ciebie nie było obozów? Hitler był przyjacielem Żydów?

Uwierz mi moja droga, NIE CHCESZ wdawać się ze mną w rozmowy na temat tak zwanej II wojny światowej ^__^ "Historię piszą zwycięzcy", właśnie dlatego taki Churchill nie bał się jak ocenią go historycy, co sam przyznał. Powszechna wersja prawdy jest narzędziem politycznym i niczym więcej, mitologią panującej religii, cytując luźno za Vaneigemem: "panujące poglądy są poglądami panujących". A nawiasem mówiąc, czy ludzie którzy przeżyli porwanie przez UFO kłamią? Relacje tysięcy to bujda? A potwór z Loch Ness? Czy jeżeli polski katolik, fanatyczny miłośnik Wojtyły zacznie Ci opowiadać o "cudach Jana Pawła II" to uwierzysz jego relacji? Czy taka osoba jest obiektywnym źródłem wiedzy na ten temat? Czy Żydzi są obiektywnym źródłem wiedzy na temat największego źródła swoich wpływów, lolokaustu?

Cytat:
Nadal nie odpowiadasz na pytanie. Ja tez moge napisac, ze wg mnie dzuma jest łagodniejsza niż tyfus o.O, coś Ci to da?
Opisz co robiły trybunały świeckie, a co Inkwizycja.

Dlaczego tak bardzo trzymasz się swojego, jakby to dureń Wilson powiedział, "tunelu rzeczywistości"? ^__^ "W obronie świętej inkwizycji", jest taka książka, a nawet w Internecie znajdzie się sporo ciekawych materiałów nie będących legendami. Nawiasem mówiąc to samo dotyczy lolokaustu i pedofilii, "szukajcie a znajdziecie" (i nie chodzi mi wcale o cp ^__^).

@Doriel 
McAdminka
Imperatorka Elfów

Wysłany: 2009-08-31, 16:27   

Sraoś jedna zasadnicza sprawa. Skąd bierzesz swoje informacje. Juz nie polemizuję zawet nad ich "prawdziwością" bądz "nieprawdziwością". Jeden tytuł ksiażki, jedna strona www i możemy rozmawiać. Zapoznam się z materiałami, z których korzystasz i wtedy nasza dyskusja będzie miała sens. Jesli nie potrafisz podać źródeł swojej wiedzy zakładam, ze są to Twoje wlasne przemyślenia, ktore szanuję, ale dyskusja na ich temat nie ma najmniejszego sensu :)

Badania DNA nie są w stanie wykazać tego czy stosunek seksualny był gwałtem czy nie :3 Oczywiście zeznania dziecka i ew. ślady walki są w stanie to wykazać, ale co z tego jeżeli karalny jest sam stosunek, nawet obustronnie dobrowolny - nawiasem mówiąc moim zdaniem logiki w tym tyle co w paleniu czarownic właśnie ^__^
A mnie się wydaje że nie wiesz co przytrafiło się Irvingowi za głoszenie herezji, a wiedzę o "pedofilii" czerpiesz z Wiadomości i Faktów ^w^

Informacje o pedofilii czerpię z ze tak to określę z życia (w szpitalach czasem widuje się to i owo). Badanie DNA ujawnia kto dopuścił się aktu seksualnego z dzieckiem, a badanie fizykalne czy był on wymuszony, czy nie, czasem nie ma co do tego wątpliwości jeśli ofiara jest np. dwuletnie dziecko.
Co do kontaktów seksualnych z przykładowymi 12-13-14-latkami nie ja zadecydowałam, ze okreslane jest to jako pedofilia. Takie dziecko może rzeczywiscie wyrazić na stosunek zgodę, ale pozostaje pytanie czy na pewno dojrzało juz do tego.

"Historię piszą zwycięzcy", właśnie dlatego taki Churchill nie bał się jak ocenią go historycy, co sam przyznał. Powszechna wersja prawdy jest narzędziem politycznym i niczym więcej, mitologią panującej religii, cytując luźno za Vaneigemem: "panujące poglądy są poglądami panujących".

I tu się zgodzę. Może podasz mi tytuł i autora jakiejś ksiazki, która opisuje "obiektywne" fakty historyczne?

A nawiasem mówiąc, czy ludzie którzy przeżyli porwanie przez UFO kłamią? Relacje tysięcy to bujda? A potwór z Loch Ness? Czy jeżeli polski katolik, fanatyczny miłośnik Wojtyły zacznie Ci opowiadać o "cudach Jana Pawła II" to uwierzysz jego relacji?

Przykłady trafne, jednak IMO nie do końca.
Przez UFO nie zostało porwane z tego co wiem nigdy tysiące ludzi naraz, są to twierdzenia jednostek. Oczywiscie dam od razu przyklad, którym móglbyś mnie uraczyć tj: Fatima (bodajże) gdzie tysiące osób widziało rzekomo Matkę Boską na niebie, czy coś w tym stylu. Nie wiem jaki był tego powód, czy wszyscy ci ludzie się naćpali, czy zadziałalo jakies promieniowanie czy inny cud, jednak to było także zdarzenie jednorazowe i krótkotrwałe.
Wszystkie relacje o potworach, cudach itp najcześciej da sie łatwo zakwalifikować jako "przywidzenia" "zbiorowe histerie" ect.
Jednak wchodząc na chwilę w Twój tunel rzeczywistości - tak, rzeczywiście obozy koncentracyjne i masowe mordy w czasie II wojny światowej mogły być tylko złudzeniem :)

Dlaczego tak bardzo trzymasz się swojego, jakby to dureń Wilson powiedział, "tunelu rzeczywistości"? ^__^ "W obronie świętej inkwizycji", jest taka książka, a nawet w Internecie znajdzie się sporo ciekawych materiałów nie będących legendami. Nawiasem mówiąc to samo dotyczy lolokaustu i pedofilii, "szukajcie a znajdziecie" (i nie chodzi mi wcale o cp ^__^).

W koncu podałes jakies źródło swojej wiedzy. Dziękuję. Postaram się zapoznać z tą ksiązką.
Aha i w ramach wyjasnienia. Ja nie bronię w tej chwili poglądu, ze inkwizycja była zua, czy dobra. Chodziło mi tylko o to, abyś przytoczył argumenty na poparcie swoich tez, gdyż frazes "była łagodniejsza" niewiele mi mówi.

potężna sraotka 

Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-08-31, 17:13   

Cytat:
I tu się zgodzę. Może podasz mi tytuł i autora jakiejś ksiazki, która opisuje "obiektywne" fakty historyczne?

Obiektywne? Nie wiem czy takie są, ale fajnie czasem poznać racje tej drugiej strony. Jeżeli chodzi o IIWŚ nadaje się do tego mający opinię proniemieckiego Irving. Dużo ciekawych faktów na temat lolocaustu można znaleźć na ihr.org, no i jest jeszcze coś takiego jak materiały źródłowe, przemówienia Goebbelsa świetnie się czyta :3

Cytat:
rzeczywiście obozy koncentracyjne i masowe mordy w czasie II wojny światowej mogły być tylko złudzeniem

Podobnie jak inkwizycja masowo torturująca czarownice i paląca je na stosach, Neron jako szaleniec i beztalencie, Mickiewicz jako wielki polski poeta i patriotyczny wieszcz narodowy, rewolucja francuska jako triumf wolności, USA jako strażnik wolności, helleński homoseksualizm, Hitler jako potwór, et cetera. Historia pełna jest złudzeń, nawet ta najbliższa i najnowsza. Na przykład złudzenie obalenia komunizmu i mit okrągłego stołu są w Polsce całkiem popularne ^__^

@Syphar 
Admin Portalu
Ssak naczelny

Wysłany: 2009-10-10, 17:38   

Raz kiedyś się odezwę... A co mi tam, obudziłem się z wakacyjnego letargu.

Cytat:
To dlaczego oskarża się tych ludzi o pedofilie?

Cytat:
§ 4a. Kto sprowadza, przechowuje lub posiada treści pornograficzne z udziałem małoletniego poniżej lat 15,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Jak wyżej zapisano w kodeksie karnym... Znane są mi sprawy, w których wsadzano na 3 lata za ten czyn ludzi, którzy pedofilami nie byli, a jedynie oglądali w necie normalne porno i pop-up otworzył im stronę z dziećmi. Wiesz, Doriel, co to jest cache przeglądarki? :)

No to teraz sobie pomyśl, że mam Twojego maila. Robię stronkę z e-bookami okultnymi, podrzucam Ci na maila linka. W tle strony znajdują się obrazki, rozmiaru 1x1 pixel (jako mozaika, psia mać...) sexu z dziećmi poniżej np. 10 roku życia. Wchodzisz więcej niż raz? Fajnie, mamy w cache pełnowymiarowe zdjęcia dokumentujące pedofilię. Idzie anonim na policję, że masz na dysku takie rzeczy, a pewnie i piractwo. Gliniarze wpadają, biorą dysk, a biegły znajduje...

Wiele osób tak skazano. Więc to JEST polowanie na czarownice i DNA nie da Ci przy tym NIC. A wiesz, co czuje normalny facet, którego na 3 lata zamknięto w celi z wiadomymi ludźmi, po czym im powiedziano, że on tu jest dlatego, że "lubi dzieci"? No. To w ten sposób można zniszczyć kogo się chce.

Cytat:
- czy możliwość zniszczenia życia dowolnej osobie to nie wystarczający powód, żeby się tak czuć? Ano, ja się też tak czuję. I szyfruję dyski truecryptem.

Co do tematu holokaustu, to Doriel nie chodzi o to, czy to jest prawda czy nie - ani jak jest wg. mnie czy wg. sraoty. Tu chodzi o to, że gdyby jakiś badacz udowodnił (a udowodnić to bardzo prosto), że holocaust tak naprawdę odbył się na 100x mniejszą skalę (a tu znowu - tak trudno? polecam policzyć choćby wydajność piecy krematoryjnych w obozach w stosunku do liczby ofiar, którą sie podaje...) to tego badacza się ZAMKNIE, tak jak Inkwizycja, której tak nie lubisz, SPALIŁA NA STOSIE Galileusza. Bo też OŚMIELIŁ się twierdzić coś innego niż większość...[/quote]

Be Ye Mystic!

@Doriel 
McAdminka
Imperatorka Elfów

Wysłany: 2009-10-11, 10:11   

Syphar napisał/a:
No to teraz sobie pomyśl, że mam Twojego maila. Robię stronkę z e-bookami okultnymi, podrzucam Ci na maila linka. W tle strony znajdują się obrazki, rozmiaru 1x1 pixel (jako mozaika, psia mać...) sexu z dziećmi poniżej np. 10 roku życia. Wchodzisz więcej niż raz?

Syphar wydawało mi sie ze podasz tu coś wstrząsającego, a wyszła kupa.
Zeby przeprowadzić taka operacje o jakiej wspomniałes musiałbys: mieć mojego maila, wiedziec ze interesuje sie okultyzmem (to akurat nietrudne, gdyby ktoś "celował" akurat we mnie) i wchodzi najbardziej sfailowana czesc Twojej wypowiedzi, musiałabym tego linka otworzyc. Czy uwazasz, ze jestem taka komputerowo niedorozwinięta, ze otwieram linki od nieznajomych maili? Ja nawet od znajomych linków nie otwieram. Moze takie rzeczy działy sie w czasach kiedy ludzie nie wiedzieli jeszcze tyle o tzw. Przestepstwach komputerowych, bo jakos nie wierze, ze teraz ludzie sie na takie cos nacinają.

Syphar napisał/a:
Wiele osób tak skazano. Więc to JEST polowanie na czarownice i DNA nie da Ci przy tym NIC.

W tym przypadku rzeczywiście nic nie da DNA, ale o DNA mowilismy przy sprawach o stosunku, a nie ogladaniu zdjec.

Syphar napisał/a:
Co do tematu holokaustu, to Doriel nie chodzi o to, czy to jest prawda czy nie - ani jak jest wg. mnie czy wg. sraoty. Tu chodzi o to, że gdyby jakiś badacz udowodnił (a udowodnić to bardzo prosto), że holocaust tak naprawdę odbył się na 100x mniejszą skalę (a tu znowu - tak trudno? polecam policzyć choćby wydajność piecy krematoryjnych w obozach w stosunku do liczby ofiar, którą sie podaje...) to tego badacza się ZAMKNIE, tak jak Inkwizycja, której tak nie lubisz, SPALIŁA NA STOSIE Galileusza. Bo też OŚMIELIŁ się twierdzić coś innego niż większość...

Wiem o co chodzi sraocie i jestem sklonna sie zgodzic, ze nigdy nie dowiemy sie jak to bylo "na prawdę". Po prostu nie jest to dla mnie az tak paląca kwestia jak dla niego.

Kimirsen 

Wysłany: 2010-01-23, 13:01   

Syphar napisał/a:
Znane są mi sprawy, w których wsadzano na 3 lata za ten czyn ludzi, którzy pedofilami nie byli, a jedynie oglądali w necie normalne porno i pop-up otworzył im stronę z dziećmi.
W którym to było sądzie? W którym roku?

Syphar napisał/a:
Idzie anonim na policję, że masz na dysku takie rzeczy, a pewnie i piractwo. Gliniarze wpadają, biorą dysk, a biegły znajduje...
Ty mówisz o Polsce?

Syphar napisał/a:
Wiele osób tak skazano.
Kogo?

Odpowiedz do tematu